Coffee course - Alternative preparation of filtered coffee

Café | Restaurant Václav

Coffee course - Alternative preparation of filtered coffee

13. 11. 2024

-

 

Tento kurz je určen pro všechny milovníky a nadšence filtrované výběrové kávy, kteří se chtějí naučit či zdokonalit v její přípravě. Workshop je také určen pro všechny kávové nadšence začátečníky bez nutnosti předchozích znalostí .

Na kurzu se prakticky naučíte přípravu filtrované kávy, pomocí alternativních metod přípravy pod obrodným vedením certifikovaného baristy Jakuba Součka

 

KURZ ZAHRNUJE

  • Základní prezentace o kávě a jejím pěstování, co je to výběrová káva, sběr, zpracování, pražení
  • Prezentace o základech přípravy filtrované kávy a základní rozlišení jednotlivých druhů přípravy 
  • Faktory ovlivňující přípravu filtrované kávy podrobněji
     
  • Jednotlivé oblíbené druhy přípravy: 

    - přípravu kávy metodou French press

    - přípravu kávy metodou Aeropress

    - přípravu kávy metodou Hario V60
     

  • Dozvíte se také, co je to cold brew a jak si ho připravit
  • Ochutnáte a připravíte si kávu z českých pražíren (Nordbeans Liberec, QB pražírna Brno, Kmen Coffee a další...)


Během celého kurzu bude pro účastníky k dispozici drobné slané a sladké občerstvení, ovoce a filtrovaná voda. 

 Na závěr od nás obdržíte certifikát o absolvování školení.


Doba trvání kurzu | 3 hodiny
Počet účastníků | max. 8 osob

 

Cena kurzu pro 1 osobu: 2.300,- Kč/ os.

 

V ceně kurzu je zahrnut odborný výklad certifikovaného lektora včetně školení a praktické přípravy kávy. Výběrová káva z českých pražíren a veškeré potřebné vybavení k přípravě, drobné slané a sladké občerstvení, ovoce a filtrovaná voda pro 1 osobu.

Na kurz si můžete přinést i své vlastní vybavení, které máte doma k dispozici (mlýnky, konvičky na kávu, vaši oblíbenou kávu apod. )

Example Link
Back to the event programme